Selecteer een pagina

Nieuws

Aan de slag voor mooie parkeerpleinen

Bij de Borgerhof komt een ruim parkeerplein. Deze week starten de voorbereidingen, eind deze maand gaat de schop in de grond. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het kan zijn dat u er wel iets van merkt.

Lees meer

Aanleg parkeerplein Borgerhof

Dit voorjaar beginnen we met de aanleg van het parkeerterrein bij de Borgerhof en de Boni. In dezelfde periode start ook de bouw van de nieuwe Borgerhof. We willen de overlast zoveel mogelijk beperken, toch zult u er wel wat van merken. Hoe mooi het straks wordt ziet u hier.

Lees meer

Berkenbast vanuit de lucht

Het verkeer vindt zijn weg en de mensen bewegen zich als piepkleine stipjes door de straten.En zo schuift alles een plaatsje op om de oversteek af te kunnen maken zoals het bedoeld was.

Lees meer

Opknapbeurt winkels

De kiosken en winkels aan het plein worden flink aangepakt. Om de oversteek te verbeteren is het noodzakelijk om één van de pleinwinkels te slopen.

Lees meer

TT-kunst in Borger

Zes kleurrijke beelden weToyisten Borgerrden op 6 april onthuld op het nieuwe plein van Borger, waar ze tot 4 mei 2016 rondom de kerk blijven staan.

Lees meer

Haiku’s voor het plein

Kunstenaar Merijn Vrij maakte op maandag 13 maart de winnaars bekend van de haiku-wedstrijd. Op Radio Drenthe kwamen de winnende leerlingen van de basisscholen in Borger aan het woord.

Lees meer

Geen hobbels meer

Samen met de projectgroep van Borgerhof is de gemeente momenteel mogelijkheden aan het schetsen voor de inrichting van het parkeerterrein tussen supermarkt Boni en Borgerhof.

Lees meer

Sloop/nieuwbouw Borgerhof

Borgerhof wordt opgeknapt en vernieuwd. De verwachting is dat in de eerste helft van dit jaar met de sloop van het leegstaande gedeelte van Borgerhof gestart wordt.

Lees meer

Oversteek overzichtelijker door vertrek reisbureau

Het gebouw waarin nu nog het reisbureau is gevestigd verdwijnt dit jaar uit het centrum, het gebouw wordt gesloopt. Het reisbureau verhuist naar de plek waar eerder RTV Borger-Odoorn onderkomen had. Met de sloop van het gebouw wordt de oversteek vanaf de kerk overzichtelijker.

Lees meer

Feest voor het dorp

Van vrijdag 23 oktober tot en met zondag 25 oktober laten de ondernemers in Borger in samenwerking met de gemeente op feestelijke wijze zien waar het plein in het centrum voor bedoeld is: feest, gezelligheid, samenzijn, sfeer, ruimte en beleving.

Lees meer

Een lastige knik

De knik in de bypass zorgt ervoor dat verkeer elkaar lastiger kan passeren. We vragen begrip en geduld van het doorgaande verkeer.

Lees meer