Selecteer een pagina

 

 

Aan de slag voor mooie parkeerpleinen

Bij de Borgerhof komt een ruim parkeerplein. Deze week starten de voorbereidingen, eind deze maand gaat de schop in de grond. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het kan zijn dat u er wel iets van merkt.

De parkeerplaats wordt opnieuw ingericht. Het wordt opener en er ontstaan dertig extra plaatsen. Qua uitstraling wordt er een link gelegd met de historie. De zwarte kleur in het ontwerp verbeeldt de archeologische sporen van nederzettingen in onze streek. De lichtere steen doet denken aan de zandgrond in ons gebied.

De eerste fase

Het nieuwe parkeerplein bij de Borgerhof wordt in fases aangepakt. Eind maart start de eerste fase. Een deel van de parkeerruimte komt dan tijdelijk te vervallen, maar we houden zoveel mogelijk ruimte open voor gebruik. Het parkeerplein kunnen we pas volledig afronden als de werkzaamheden aan de Borgerhof zelf klaar zijn.

Parkeren bij Weiteringzathe

De parkeerplaats bij het Univé-gebouw/Weiteringzathe wordt ook omgevormd tot een nieuw parkeerplein. Het krijgt dezelfde uitstraling als het parkeerplein van de Borgerhof. Hier starten we pas in 2018. Ook daar kunt u straks genieten van dezelfde voordelen: een open ruimte en in dit geval twaalf extra plaatsen.

Blijf op de hoogte

Recent:

Aanleg parkeerplein Borgerhof

Dit voorjaar beginnen we met de aanleg van het parkeerterrein bij de Borgerhof en de Boni. In dezelfde periode start ook de bouw van de nieuwe Borgerhof. We willen de overlast zoveel mogelijk beperken, toch zult u er wel wat van merken. Hoe mooi het straks wordt ziet u hier.

Veel activiteiten

Fase 2: Heel veel activiteiten  Mythes, legendes, fantastische fabels, tradities… iedere plaats heeft zijn eigen overleveringen. Ook Borger en haar omgeving is rijk aan verhalen. Kunst kan mensen op het spoor zetten van die cultureel waardevolle verhalen. Want kunst...