Selecteer een pagina

 

 

Aanleg parkeerplein Borgerhof

Dit voorjaar beginnen we met de aanleg van het parkeerterrein bij de Borgerhof en de Boni. In dezelfde periode start ook de bouw van de nieuwe Borgerhof. We willen de overlast zoveel mogelijk beperken, toch zult u er wel wat van merken. Hoe mooi het straks wordt ziet u hier.

Wie vanuit het centrum van Borger richting de N34 rijdt ziet aan zijn linkerhand het puin van de bebouwing van de Borgerhof liggen. Men zegt wel eens dat het altijd eerst even slechter moet worden voordat het beter wordt. En dat is hier niet anders. Hoewel we de overlast van alle werkzaamheden in dit gebied tot een minimum willen beperken, zult u er toch wel iets van merken.

Het oog wil ook wat

Op de schets hierboven ziet u de nieuwe inrichting van het parkeerplein. De zwarte kleur in het ontwerp verbeeldt de archeologische sporen van nederzettingen in onze streek. De lichtere steen doet denken aan de zandgrond in ons gebied. Net als bij het plein in het centrum is ook hier gekozen voor kwaliteit: Hollandse gebakken stenen met een mooie uitstraling en een bijzondere verlichting die afwijkt van de standaard straatverlichting.

Straatverlichting

Dezelfde verlichting wordt overigens ook in andere delen van het centrum toegepast zoals de Hoofdstraat. Verder wordt het parkeerplein aangekleed met bomen en bankjes. Kortom, ook dit gebied wordt meer dan alleen een puur functionele, zakelijke parkeerplaats. Omdat we een deel van het terrein van de Borgerhof erbij betrekken, kunnen er ook meer auto’s parkeren. Het in- en uitladen van de boodschappen wordt straks comfortabeler doordat we de bestrating zo vlak mogelijk aanleggen. Voor de waterafvoer maken we gebruik van hetzelfde systeem als op het plein. Het water wordt daarbij vastgehouden in het gebied, een duurzame maatregel.

Blijf op de hoogte

Recent:

Aan de slag voor mooie parkeerpleinen

Bij de Borgerhof komt een ruim parkeerplein. Deze week starten de voorbereidingen, eind deze maand gaat de schop in de grond. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het kan zijn dat u er wel iets van merkt.

Veel activiteiten

Fase 2: Heel veel activiteiten  Mythes, legendes, fantastische fabels, tradities… iedere plaats heeft zijn eigen overleveringen. Ook Borger en haar omgeving is rijk aan verhalen. Kunst kan mensen op het spoor zetten van die cultureel waardevolle verhalen. Want kunst...