Selecteer een pagina

 

Vanaf 28 november deel Bergmans Beinsstraat afgesloten

Start bouw Weiteringzathe
Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van Weiteringzathe. Het nieuwe winkel- en appartementencomplex komt in het centrum van Borger, op de hoek van Hoofdstraat Zuid en de Bergmans Beinsstraat. Vanwege de bouwwerkzaamheden zijn er tijdelijk verkeersmaatregelen nodig, zoals een wegstremming en een tijdelijke fietsverbinding.

Weer een stap
De directe openbare omgeving van Weiteringzathe en het parkeerterrein dat er tegenaan ligt, wordt opnieuw ingericht. We zorgen ervoor dat het helemaal aansluit bij de uitstraling van het deel van het centrum dat al is vernieuwd. De ruimte tussen Weiteringzathe en het kantoorgebouw van Univé plus de directe omgeving wordt ingericht als wandel- en fietsgebied. Daarmee komt de autoverbinding tussen de Bergmans Beinsstraat en de Hoofdstraad Zuid te vervallen.

Verkeersmaatregelen
Voordat we boven de grond aan het werk gaan, gaan we de grond in: zo worden er kabels verlegd en verharding aangebracht. Vanaf 28 november wordt daarom ook het westelijke deel van Bergmans Beinsstraat afgesloten. Tijdens de bouw van Weiteringzathe wordt het westelijke deel van het parkeerterrein gebruikt als bouwplaats voor het project. Voor de fietsverbinding tussen de Bergmans Beinsstraat en Hoofdstraat Zuid/Centrumrotonde leggen we tijdelijk een verbindingsroute aan. Deze gaat dan langs de noordzijde van de bouwplaats. Er komen borden die de tijdelijke fietsroute duidelijk aangeeft.

Blijf op de hoogte

Recent:

Aan de slag voor mooie parkeerpleinen

Bij de Borgerhof komt een ruim parkeerplein. Deze week starten de voorbereidingen, eind deze maand gaat de schop in de grond. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het kan zijn dat u er wel iets van merkt.

Veel activiteiten

Fase 2: Heel veel activiteiten  Mythes, legendes, fantastische fabels, tradities… iedere plaats heeft zijn eigen overleveringen. Ook Borger en haar omgeving is rijk aan verhalen. Kunst kan mensen op het spoor zetten van die cultureel waardevolle verhalen. Want kunst...