Selecteer een pagina

Bonen als basis voor groei

Boonplantdag in Borger Centrum
Ruim 2000 bonen liggen klaar om langs het 160 meter lange staketsel van takken in Borger gepoot te worden. Aanstaande vrijdag 27 mei is het zover. De Boonplantdag. En iedereen mag meedoen!

Vrijdag 27 mei, 13.30 uur
Midden in het centrum van Borger, op het plein voor de kerk, geven wethouder Albert Trip en kunstenaar Merijn Vrij het startsein voor de boonpootdag. “We gaan niet te lang speechen, want de bedoeling is juist om de handen uit de mouwen te steken”, aldus Vrij. Villa van Streek zorgt voor hapjes, cultuurpodium Van Slag doet voor de gelegenheid het terras deze vrijdagmiddag open. Iedereen is welkom om een boontje te komen planten. Gewoon langskomen voor de gezelligheid mag natuurlijk ook

“Dit is al absolute oogst”
Het maatjesproject, de leer- en werktrajecten, de medewerking van ondernemers, verenigingen en culturele instellingen; het boonproject in Borger heeft al veel gebracht, nog voor er daadwerkelijk van de bonen geproefd kan worden. “Dit is al absolute oogst, en dan moet het groeien nog beginnen”, vertelt Merijn Vrij. “Het allermooiste vind ik te zien hoe de jonge basisschoolkinderen in het maatjesproject leren van de ouderen. Vrijdag gaan ze met elkaar bonen poten en selfies maken om dat vast te leggen. Voor jong en oud een leerzaam traject!”

Iedereen die dat wil, mag vrijdag bonen poten. “We hopen dat iedereen ook eigen naam en geboortejaar op een labeltje bij het eigen gepote boontje wil plaatsen. Zo vind je je eigen plant weer terug. En het geeft goed weer dat mensen van alle leeftijden hebben meegedaan met het planten.”

Blijf op de hoogte

Recent:

Aan de slag voor mooie parkeerpleinen

Bij de Borgerhof komt een ruim parkeerplein. Deze week starten de voorbereidingen, eind deze maand gaat de schop in de grond. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het kan zijn dat u er wel iets van merkt.

Veel activiteiten

Fase 2: Heel veel activiteiten  Mythes, legendes, fantastische fabels, tradities… iedere plaats heeft zijn eigen overleveringen. Ook Borger en haar omgeving is rijk aan verhalen. Kunst kan mensen op het spoor zetten van die cultureel waardevolle verhalen. Want kunst...