Selecteer een pagina

Opknapbeurt winkels

De kiosken en winkels aan het plein worden flink aangepakt. Om de oversteek te verbeteren is het noodzakelijk om één van de pleinwinkels te slopen. Deze blokkeert, vooral visueel, een vrije doorgang tussen de winkels aan de Grote Brink en de omgeving van de kerk. Na de sloop wordt dit deel van bestrating voorzien. Tegelijkertijd wordt er bestrating tot tégen de gevelwand van de Grote Brink gelegd. De andere kiosken en winkels aan het plein kregen in deze fase een opknapbeurt. Een samenhangende uitstraling als resultaat, dus ook een sprekende gevel vanaf de doorgaande weg. Het gedateerde beeld verandert in een uitstraling die past bij de thematiek van het nieuwe centrum.

Gevels Grote Brink
In deze fase is ook een verbetering van de gevels van de Grote Brink opgenomen. Deze gevelwand kan niet achterblijven bij de vernieuwing van het openbare gebied en de kiosken. De bebouwing is niet in handen van de gemeente. Om toch het gewenste beeld dichterbij te brengen wordt een stimuleringsbijdrage beschikbaar gesteld. Met als doel: de architectonische verbetering van de gevel te stimuleren.

Bijzonder!
Het Regionaal Informatiecentrum Borger werd als sociaal-maatschappelijk onderdeel ontwikkeld en vormt de eerste nieuwe bebouwing in het gebied. Het is dé aanjager voor verdere groei. In het infocentrum wordt is informatie beschikbaar over wandel- en fietsroutes, het Geopark de Hondsrug, de Cittaslow-regio en heel veel meer. Ook de promotie van onder meer duurzame streek-/oerprodukten wordt actief opgepakt.

Blijf op de hoogte

Recent:

Aan de slag voor mooie parkeerpleinen

Bij de Borgerhof komt een ruim parkeerplein. Deze week starten de voorbereidingen, eind deze maand gaat de schop in de grond. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het kan zijn dat u er wel iets van merkt.

Veel activiteiten

Fase 2: Heel veel activiteiten  Mythes, legendes, fantastische fabels, tradities… iedere plaats heeft zijn eigen overleveringen. Ook Borger en haar omgeving is rijk aan verhalen. Kunst kan mensen op het spoor zetten van die cultureel waardevolle verhalen. Want kunst...