Selecteer een pagina

 

 

TT-expositie op het plein

 Zes kleurrijke beelden werden op 6 april onthuld op het nieuwe plein van Borger, waar ze tot 4 mei 2016 rondom de kerk blijven staan. Deze door Toyisten gemaakte werken verbeelden de geschiedenis van negentig jaar TT. Wederom een mooie happening in het hart van Borger.

De allereerste TT werd in 1925 gereden en liep door de gemeenten Assen, AA en Hunze, Borger-Odoorn en Midden-Drenthe. Dit oorspronkelijke TT-traject is vorig jaar voorzien van routebordjes voor fietsers en motorrijders en ‘Tour de TT’ gedoopt. De beelden van de Toyisten voegen een extra stuk beleving toe aan het afleggen van dit 65 kilometer lange traject.

Horsepower Mania

De kunstexpositie Horsepower Mania is vernoemd naar een schilderij dat de Emmer Toyist en motorsportliefhebber Dejo vorig jaar maakte voor de opening van de Tour de TT. Op dit doek van 2 bij 3,5 meter worden iconische motorcoureurs als Streuer & Schnieders en Valentino Rossi geëerd. Ook de zes beelden die Dejo en andere Toyisten voor de expositie maakten hebben motorsporthelden als thema. Dus voor zowel kunst- als motorsportliefhebbers zeker de moeite waard dit eens in Borger te gaan bekijken.

TTKunstBorgerToyisten2-1024x680

Blijf op de hoogte

Recent:

Aan de slag voor mooie parkeerpleinen

Bij de Borgerhof komt een ruim parkeerplein. Deze week starten de voorbereidingen, eind deze maand gaat de schop in de grond. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het kan zijn dat u er wel iets van merkt.

Veel activiteiten

Fase 2: Heel veel activiteiten  Mythes, legendes, fantastische fabels, tradities… iedere plaats heeft zijn eigen overleveringen. Ook Borger en haar omgeving is rijk aan verhalen. Kunst kan mensen op het spoor zetten van die cultureel waardevolle verhalen. Want kunst...