Selecteer een pagina

 

 

Verrassende aardappeloogst in Borger

Het aardappelveld in het centrum van Borger, een kunstproject van Atelier aan de Middendijk, had te kampen met een schimmelziekte. Gelukkig constateerden de kunstenaars dat er nog voldoende goede aardappels te oogsten zijn voor de ‘gezellige aardappelmiddag’ op 19 september.

De aardappels gaan niet in de pan maar in de printer. DUS Architecten uit Amsterdam laat een bijzonder traject zien. Het zetmeel wordt onderdeel van bijvoorbeeld een koffiekop of ontbijtbord. Een stijlvol servies waarvan elk stuk uniek is, mits je het niet in de vaatwasser zet is het ook gewoon bruikbaar.

Wees welkom!

Iedereen is zaterdag 19 september van 14.00 tot 18.00 uur welkom om mee te helpen met de oogst van de aardappelen uit het kunstproject, om de wonderlijke 3D-prints te bekijken en om allerlei lekkers van zetmeel te proeven. Zoals aardappelbier en aardappelwodka. Een inspirerende middag, die de blik op die dagelijkse gekookte of gebakken portie vast wat gaat veranderen. Er zit nog genoeg in de grond voor een verrassende aardappelmiddag!

Blijf op de hoogte

Recent:

Aan de slag voor mooie parkeerpleinen

Bij de Borgerhof komt een ruim parkeerplein. Deze week starten de voorbereidingen, eind deze maand gaat de schop in de grond. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het kan zijn dat u er wel iets van merkt.

Veel activiteiten

Fase 2: Heel veel activiteiten  Mythes, legendes, fantastische fabels, tradities… iedere plaats heeft zijn eigen overleveringen. Ook Borger en haar omgeving is rijk aan verhalen. Kunst kan mensen op het spoor zetten van die cultureel waardevolle verhalen. Want kunst...